Συνεχίζεται η δημοσκοπική συρρίκνωση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία

Ποια είναι η εικόνα για τα ποσοστά των κομμάτων, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Insa. Πώς διαμορφώνεται η κατάταξη δημοτικότητας των πολιτικών, με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς να βρίσκεται πολύ χαμηλά...

Συνεχίζεται η δημοσκοπική συρρίκνωση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία

Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στις πρόσφατες κρατιδιακές εκλογές της Σαξονίας και της Θουριγγίας, συνεχίζεται η δημοσκοπική συρρίκνωση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Καταρρέει επίσης η δημοτικότητα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διευρύνει κατά μία μονάδα το προβάδισμά της και βρίσκεται στο 32,5%. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 19,5% (+0,5) και ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 14% (-1).

Οι Πράσινοι βρίσκονται πλέον στην τέταρτη θέση με 10% (-ο,5), όσο και η «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) (+0,5). Το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) βρίσκεται κάτω από το όριο εισόδου στην Βundestag με 4% (-0,5) και η Αριστερά περιορίζεται στο 2%.

«Η απόσταση μεταξύ SPD και CDU διευρύνεται στις 18,5 μονάδες. Αν όλοι οχυρωθούν παραμείνουν στα όριά τους, τότε δεν θα υπάρχει εναλλακτική από τον συνασπισμό CDU/CSU-SPD», δήλωσε ο επικεφαλής του Insa Χέρμαν Μπίνκερτ, σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Όλοι οι άλλοι σχηματισμοί θα συγκέντρωναν πλειοψηφία μόνο με την συμμετοχή και της AfD ή της BSW.

Στην κατάταξη δημοτικότητας των πολιτικών, δημοφιλέστερος παραμένει ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD) και ακολουθούν ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU) και ο πρωθυπουργός της Böoreiaw Ρηνανίας- Βεστφαλίας Χέντρικ Βουστ (CDU).

Ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς ανεβαίνει μία θέση και Πέμπτη στην κατάταξη βρίσκεται η Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η υπουργός Εξωτερικών βρίσκονται στην 18η και στην 17η θέση αντίστοιχα, με καθοδική μάλιστα τάση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v