Αλμα 8,7% για τις εξαγωγές της Κίνας τον Αύγουστο

Οι εξαγωγές προς τους σημαντικότερους εμπορικούς της εταίρους -τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας - κινήθηκαν ανοδικά όλες τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Αλμα 8,7% για τις εξαγωγές της Κίνας τον Αύγουστο

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 8,7% σε ετήσια βάση σε δολάρια ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με την τελωνειακή υπηρεσία. Αυτό ήταν υψηλότερο από την πρόβλεψη για αύξηση 6,5% σε ετήσια βάση σε όρους δολαρίου ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,5% - λιγότερο από την αναμενόμενη αύξηση 2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν σε όρους δολαρίου ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 7,2%.

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τους σημαντικότερους εμπορικούς της εταίρους -τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) - κινήθηκαν ανοδικά όλες τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι εξαγωγές προς την ΕΕ αυξήθηκαν περισσότερο, κατά 13%, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC από επίσημα στοιχεία.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο κατά 12% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές από την ΕΕ μειώθηκαν. Οι εισαγωγές από την ASEAN αυξήθηκαν κατά 5%.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 1%, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο κατά 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v