Απόψε παρουσιάζεται το iPhone 16: Τι περιμένουμε από την Apple

Η πιο σημαντική ανακοίνωση προϊόντος θα είναι η σειρά iPhone 16, αλλά ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζει επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο για το Apple Watch όσο και για τα AirPods.

Απόψε παρουσιάζεται το iPhone 16: Τι περιμένουμε από την Apple

Η πιο σημαντική εκδήλωση της Apple για φέτος πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα, καθώς η εταιρεία θα παρουσιάσει τα τελευταία iPhone και θα δημιουργήσει τις βάσεις για μια νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εκδήλωση ξεκινά από τα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια στις 9 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. τοπική ώρα. Η Apple συνήθως δεν διοργανώνει αυτή την εκδήλωση ημέρα Δευτέρα, αλλά η προγενέστερη χρονική στιγμή επιτρέπει στην εταιρεία να βγει μπροστά από μια περιπετειώδη Τρίτη: Υπάρχει ένα προεδρικό ντιμπέιτ στις ΗΠΑ αύριο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει μια απόφαση σχετικά με το αν η Apple πρέπει να πληρώσει 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους που απορρέουν από μια μακροχρόνια συμφωνία με την Ιρλανδία.

Η πιο σημαντική ανακοίνωση προϊόντος θα είναι η σειρά iPhone 16, αλλά η εταιρεία ετοιμάζει επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο για το Apple Watch όσο και για τα AirPods. Το Apple Intelligence - μια νέα σουίτα εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που περιλαμβάνει μια ενημερωμένη ψηφιακή βοηθό Siri - θα έχει επίσης εξέχουσα θέση. Το θέμα της εκδήλωσης, «It's Glowtime», είναι μια αναφορά στη νέα διεπαφή της Siri.

Σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια, η Apple θα παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα iPhone: Τα iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro και 16 Pro Max.

Η διαμάχη για τη μέτρηση οξυγόνου και η νέα λειτουργία για την άπνοια ύπνου

Στις αρχές του έτους, η Apple αναγκάστηκε να αφαιρέσει την μέτρηση του οξυγόνου του αίματος από τα νέα ρολόγια λόγω μιας αγωγής με την Masimo για τις πατέντες. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η λειτουργία επιστρέφει εγκαίρως για τα τελευταία μοντέλα και αυτό μπορεί να επηρεάσει το αν οι χρήστες θέλουν να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα ρολόγια τους σε εκδόσεις που δεν θα έχουν τη λειτουργία.

Έρχεται όμως μια σημαντική νέα λειτουργία υγείας: Η ανίχνευση άπνοιας ύπνου, η οποία θα βασίζεται στην υπάρχουσα παρακολούθηση ύπνου. Αυτή η λειτουργία θα προσπαθήσει να προσδιορίσει αν ο χρήστης έχει άπνοια ύπνου και στη συνέχεια θα προτείνει περαιτέρω εξετάσεις με έναν επαγγελματία ιατρό. Αν και η Apple ετοιμάζεται να το ανακοινώσει, μπορεί να μην είναι διαθέσιμη την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του νέου μοντέλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v