Ρώσοι εκτέλεσαν Ουκρανούς που παραδόθηκαν, βίντεο

Το CNN παρουσιάζει βίντεο από drone το οποίο δείχνει τρεις Ουκρανούς να εκτελούνται ενώ είχαν παραδοθεί στους Ρώσους. Καταγγέλλεται ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό.

Ρώσοι εκτέλεσαν Ουκρανούς που παραδόθηκαν, βίντεο

Συνεχώς ανεβαίνει ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, μετά την παράδοσή τους, όπως υποστηρίζει το CNN, δημοσιοποιώντας, μάλιστα, ένα σχετικό βίντεο από πρόσφατο περιστατικό, που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Ποκρόφσκ.

Πηγές της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών παρέδωσαν στο CNN κατάλογο με 15 εκτελέσεις αιχμαλώτων το τελευταίο δεκάμηνο, από τον Νοέμβριο του 2023, οι περισσότερες από τις οποίες, όπως υποστηρίζεται, επιβεβαιώθηκαν από βίντεο και ηχητικές υποκλοπές που παρείχαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες, ότι η εισβολή στη νότια ρωσική περιφέρεια Κουρσκ έχει αποτέλεσμα και ότι δεν υπήρχε ρωσική προώθηση σε έναν βασικό τομέα του ανατολικού μετώπου για έξι ημέρες.

“Τις τελευταίες έξι ημέρες, ο εχθρός δεν έχει προωθηθεί ούτε ένα μέτρο προς την κατεύθυνση του Ποκρόφσκ. Με άλλα λόγια, η στρατηγική μας λειτουργεί”, δήλωσε ο Ολεξάντρ Σίρσκι σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ / CNN

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v