Η μεγαλύτερη άνοδος από το 2022 για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Η μέση τιμή κατοικίας αυξήθηκε κατά 4,3% ετησίως τον Αύγουστο, σημειώνοντας τον ισχυρότερο ρυθμό αύξησης από τον Νοέμβριο του 2022, φτάνοντας τις 292.505 λίρες.

Η μεγαλύτερη άνοδος από το 2022 για τις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2022 κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον πιστωτικό φορέα Halifax, καθώς το χαμηλότερο κόστος των στεγαστικών δανείων συνέβαλε στην ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μέση τιμή κατοικίας αυξήθηκε κατά 4,3% ετησίως τον Αύγουστο, σημειώνοντας τον ισχυρότερο ρυθμό αύξησης από τον Νοέμβριο του 2022, φτάνοντας τις 292.505 λίρες, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Παρασκευής.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Και οι δύο ρυθμοί ήταν οριακά υψηλότεροι από την ετήσια αύξηση 4,2% και την επέκταση 0,2% σε μηνιαία βάση που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η Amanda Bryden, επικεφαλής του τμήματος ενυπόθηκων δανείων της Halifax, δήλωσε: «Οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών βασίζονται σε ένα θετικό καλοκαίρι για τη βρετανική αγορά κατοικίας. Οι υποψήφιοι αγοραστές κατοικιών αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση χάρη στη χαλάρωση των επιτοκίων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v