Tesla: Φέρνει την αυτόνομη οδήγηση στην Ευρώπη το 2025

Εφόσον δοθεί το «ok» από τις ρυθμιστικές αρχές, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα λανσάρει την τεχνολογία βοηθού οδηγού FSD στη γηραιά ήπειρο και στην Κίνα από το επόμενο έτος. Καλπάζει στο +6% η μετοχή.

Tesla: Φέρνει την αυτόνομη οδήγηση στην Ευρώπη το 2025

Το λογισμικό υποβοήθησης πλήρως αυτόνομης οδήγησης θα διαθέσει σε Ευρώπη και Κίνα το 2025 η Tesla, εφόσον το εγκρίνουν οι ρυθμιστικές αρχές, ανέφερε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στα social media.

 

Η μετοχή της σημειώνει άνοδο πάνω 6%, μετά και τη μεγάλη άνοδο της Τετάρτης. Ωστόσο, παραμένει σε αρνητικό έδαφος φέτος.

Η τεχνολογία βοηθού οδήγησης FSD είναι ήδη διαθέσιμη σε ΗΠΑ και Καναδά.

Ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ είχε πει σε τηλεδιάσκεψη τον Ιούλιο ότι ήταν πιθανό να κυκλοφορήσει το FSD στο εξωτερικό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Σχετικά σύντομα θα ζητήσουμε ρυθμιστική έγκριση στην Ευρώπη, την Κίνα και άλλες χώρες. Και νομίζω ότι είναι πιθανό να το λάβουμε πριν από το τέλος του έτους».

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, περίπου τα μισά έσοδα της Tesla προέρχονταν από χώρες εκτός ΗΠΑ. Μόνο η Κίνα αντιπροσωπεύει το 20% των πωλήσεων.

Η Tesla, σύμφωνα με τον Μασκ, βρίσκεται σε συζητήσεις για παροχή άδειας χρήσης της τεχνολογίας σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v