ΗΠΑ: Mε 2,5% αυξήθηκε η παραγωγικότητα το δεύτερο τρίμηνο

Βελτιωμένη η αναθεωρημένη μέτρηση. Η παραγωγή ανά ώρα στις ΗΠΑ αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 2,5% έναντι προηγούμενης εκτίμησης 2,3%. Στο +0,4% το μοναδιαίο κόστος εργασίας.

ΗΠΑ: Mε 2,5% αυξήθηκε η παραγωγικότητα το δεύτερο τρίμηνο

Η παραγωγικότητα των Αμερικανών εργαζομένων αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,5% το δεύτερο τρίμηνο, έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον. Η βελτιωμένη τιμή, σύμφωνη με τις προβλέψεις της Wall Street Journal, είχε υπολογιστεί 2,3% στην προκαταρκτική έκθεση του περασμένου μήνα.

Κατά τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 2,7%. Το μοναδιαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 0,3% την ίδια περίοδο.

Η ποσότητα των παραγόμενων αγαθών και υπηρεσιών ήταν κάπως ισχυρότερη από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, σε ποσοστό 3,5% έναντι 3,3%.

Οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν με ρυθμό 1%, αμετάβλητο από την προηγούμενη εκτίμηση.

Το μοναδιαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε με μικρότερο ετήσιο ρυθμό 0,4% το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με την προκαταρκτική αύξηση 0,9%.

Η αναθεώρηση της παραγωγικότητας ακολουθεί την αναβάθμιση της εκτίμησης για την ανάπτυξη 3% το δεύτερο τρίμηνο στις ΗΠΑ.

Η τιμή ίσως έχει αυξηθεί λόγω της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης. Η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και στο τρίτο τρίμηνο, γράφει το Marketwatch.

Η παραγωγικότητα είναι βασικός μοχλός της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης. Μπορεί επίσης να μειώσει την ώθηση του πληθωρισμού από το αυξανόμενο κόστος εργασίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v