ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριετίας οι νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Μόλις 99.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο, στη μικρότερη αύξηση από το 2021 και πολύ κάτω από τις προβλέψεις. Αναθεώρηση προς τα κάτω και για τα στοιχεία Ιουλίου.

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριετίας οι νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις δημιούργησαν μόλις 99.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία μισθοδοσίας της ADP, στη μικρότερη αύξηση από το 2021, που δίνει ακόμη μια ένδειξη ραγδαίας ψύξης της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση κατά 140.000 άτομα.

 

Ο δείκτης μαρτυρά ότι η αγορά εργασίας είναι πολύ πιο αδύναμη απ' ό,τι ήταν μόλις την περασμένη άνοιξη. Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν απότομα, οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν, το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να βρει κανείς δουλειά.

Η πιο ήπια αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση του πληθωρισμού, οδήγησαν τη Fed στην απόφαση να ξεκινήσει τον κύκλο μείωσης επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της, σε δύο εβδομάδες.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της ADP, η αύξηση της απασχόλησης τον Ιούλιο μειώθηκε σε 111.000 θέσεις έναντι 122.000 που έδειξε η αρχική μέτρηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v