Οι σούπερ κροίσοι βάζουν πλώρη για περιουσία 9,5 τρισ. δολάρια!

Μέσω των family offices, οι πλουσιότερες οικογένειες του πλανήτη αναμένεται να αυγατίσουν την περιουσία τους κατά 4 τρισ. δολάρια έως το 2030.

Οι σούπερ κροίσοι βάζουν πλώρη για περιουσία 9,5 τρισ. δολάρια!

Ο πλούτος των υπερπλούσιων οικογενειών πιθανότατα θα αυξηθεί στα 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, σύμφωνα με εκτιμήσεις της συμβουλευτικής εταιρείας Deloitte, καθώς τα family offices μεγαλώνουν και μεταμορφώνονται σε ανταγωνιστικά των hedge funds.

Σύμφωνα με την έκθεση, το ποσοστό θα σηματοδοτήσει άλμα 73% από τα τρέχοντα 5,5 τρισεκατομμύρια δολάρια που ελέγχονται από άτομα που εκπροσωπούνται από family offices. Ο αριθμός των εταιρειών επενδύσεων που απευθύνονται σε πλούσιους αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα τρίτο την ίδια χρονική περίοδο, σε 10.720.

Καθώς η ανισότητα πλούτου οδηγεί στο να συγκεντρώνονται περισσότερα χρήματα στα χέρια των πολύ πλουσίων και καθώς γίνεται ευκολότερο να ανοίξει ένα family office, ο κλάδος πλησιάζει τα hedge funds σε μέγεθος και -σε ορισμένες περιπτώσεις- προσλαμβάνει από παρόμοια δεξαμενή επαγγελματιών επενδυτών, σημειώνει το Bloomberg.

Τα μεγάλα family offices χαράσσουν νέους ρόλους στην αγορά, μεταξύ άλλων ως ακτιβιστές επενδυτές. Οι χαλαρότεροι περιορισμοί σε αυτές τις εταιρείες και το ενδεχόμενο η επενδυτική τους συμπεριφορά να προκαλεί μεγάλες διακυμάνσεις εμφανίστηκαν πλήρως στην κατάρρευση του 2021 του family office του Bill Hwang, Archegos Capital Management. 

Τα family offices που ρωτήθηκαν στην έκθεση της Deloitte είχαν κατά μέσο όρο μόλις 15 υπαλλήλους, που διαχειρίζονταν περιουσιακά στοιχεία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο το ένα τρίτο περίπου διοικούνταν από κάποιον εκτός οικογένειας.

«Μπορεί σίγουρα να είναι επικίνδυνο να διαχειρίζεσαι τόσο μεγάλο πλούτο», δήλωσε η Rebecca Gooch, παγκόσμια επικεφαλής πληροφοριών για την Deloitte Private.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v