Στη συνεδρίαση της ομάδας Ράμσταϊν θα συμμετάχει αύριο ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει περισσότερα όπλα, κυρίως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μέσα αντιαεροπορικής άμυνας.

Στη συνεδρίαση της ομάδας Ράμσταϊν θα συμμετάχει αύριο ο Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει αύριο, Παρασκευή, σε συνεδρίαση της ομάδας Ράμσταϊν, των χωρών που στηρίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία, ανέφερε το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να ζητήσει περισσότερα όπλα, κυρίως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, για τη χώρα του στη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας, η οποία θα διεξαχθεί στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ράμσταϊν της δυτικής Γερμανίας, πρόσθεσε το Spiegel.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των ΗΠΑ η ομάδα Ράμσταϊν, στην οποία συμμετέχουν περίπου 50 χώρες, εκπρόσωποι των οποίων συναντώνται τακτικά για να συζητήσουν τις ανάγκες του Κιέβου σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ζητήσει από τους συμμάχους της χώρας του να τη βοηθήσουν να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα και να άρουν τους περιορισμούς που δεν επιτρέπουν στο Κίεβο να χρησιμοποιεί τα όπλα που λαμβάνει για μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Η συνεδρίαση στο Ράμσταϊν διεξάγεται μερικές ημέρες έπειτα από ένα από τα μεγαλύτερα κύματα αεροπορικών επιθέσεων που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και εν μέσω ανησυχιών ότι η στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση ενδέχεται να καθυστερήσει, δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες αυτές, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι το Βερολίνο θα εξακολουθήσει να στηρίζει το Κίεβο.

«Η στήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία δεν θα σταματήσει. Έχουμε κάνει προβλέψεις, έχουμε συνάψει (αμυντικές) συμφωνίες και έχουμε διασφαλίσει χρηματοδότηση εγκαίρως ώστε η Ουκρανία να μπορεί να βασίζεται πάνω μας στο μέλλον», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v