Volvo: Βγάζει από την πρίζα το σχέδιο για πλήρη ηλεκτροκίνηση

Aναθεώρηση σχεδίων που προέβλεπαν ότι μετά το 2030 όλα τα μοντέλα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι ηλεκτρικά, «λόγω αλλαγής στις συνθήκες της αγοράς». Πιο ρεαλιστικοί στόχοι.

Volvo: Βγάζει από την πρίζα το σχέδιο για πλήρη ηλεκτροκίνηση

Η Volvo ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον στόχο της να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία επιμένει ότι η πλήρης ηλεκτροκίνηση παραμένει βασικός πυλώνας της στρατηγικής προϊόντων της. Αλλά αποφάσισε να «προσαρμόσει τις φιλοδοξίες της για την ηλεκτροκίνηση, λόγω αλλαγής στις συνθήκες της αγοράς και στις απαιτήσεις των πελατών».

Ως εκ τούτου, η Volvo θέτει στόχο το 90% έως 100% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεών της έως το 2030 να αποτελείται από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, είτε plug-in υβριδικά μοντέλα – που διαθέτουν κινητήρα ορυκτών καυσίμων και ηλεκτροκινητήρα – είτε αμιγώς ηλεκτρικά.

Το υπόλοιπο 0-10% των πωλήσεων θα καλυφθεί από ήπια υβριδικά μοντέλα – τα οποία χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία για να υποστηρίξουν συμβατικό κινητήρα βενζίνης ή ντίζελ για τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών – εάν χρειαστεί.

Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει ότι το 2025 το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων προϊόντων της θα κυμανθεί μεταξύ 50% και 60%, προσθέτοντας:

«Πολύ πριν από το τέλος της δεκαετίας, η Volvo Cars θα διαθέτει πλήρη σειρά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ούτως ώστε να προχωρήσει στην πλήρη ηλεκτροκίνηση όταν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες της αγοράς».

Τα γενικότερα σημάδια δείχνουν ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει επιβραδυνθεί. Τον Ιούλιο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in αυτοκινήτων με μπαταρία μειώθηκαν κατά 10,8% και 14,1% αντίστοιχα, ενώ αυτές των υβριδικών-ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 25,7%, σύμφωνα με τον βιομηχανικό οργανισμό ACEA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v