Σε χαμηλό τριετίας οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Ολο και πιο δύσκολο να βρει κανείς δουλειά στις ΗΠΑ, καθώς οι νέες δουλειές μειώθηκαν στα 7,7 εκατομμύρια τον Ιούλιο, επιστρέφοντας στα προπανδημικά επίπεδα. Επιβράδυνση της αγοράς, καμπανάκι για τη Fed.

Σε χαμηλό τριετίας οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάμισι ετών και επέστρεψαν στα προπανδημικά επίπεδα, σε ακόμη μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας έχει μαλακώσει και ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να βρουν δουλειά τόσο εύκολα.

Οι αγγελίες εργασίας μειώθηκαν στα 7,7 εκατομμύρια τον Ιούλιο από 7,9 εκατομμύρια τον Ιούνιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Η επίδοση ήταν χαμηλότερη από όλες τις εκτιμήσεις οικονομολόγων του Bloomberg.

Οι νέες δουλειές μειώνονται σταθερά από το ρεκόρ των 12 εκατομμυρίων το 2022. Λιγότερες βιομηχανίες προσλαμβάνουν και οι θέσεις εργασίας έχουν γίνει πιο δυσεύρετες.

 

Η μείωση εναρμονίζεται με πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι η αγορά εργασίας επιβραδύνεται, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους αξιωματούχους της Fed.

Οσο αυξάνεται η ανεργία τροφοδοτώντας φόβους για πιθανή ύφεση, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ξεκαθαρίζουν ότι δεν θέλουν να δουν περαιτέρω ψύξη στην αγορά εργασίας και, ως εκ τούτου, αναμένεται ευρέως πως θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια στην επόμενη συνάντησή τους, σε δύο εβδομάδες.

Ο αριθμός των απολύσεων αυξήθηκε σε 1,76 εκατομμύρια, ο υψηλότερος από τον Μάρτιο του 2023, που οφείλεται κυρίως στον κλάδο αναψυχής και φιλοξενίας. Ταυτόχρονα, οι προσλήψεις είναι ελαφρώς πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο του Απριλίου 2020.

Τα καλά νέα είναι, γράφει το Marketwatch, ότι το ποσοστό των απολύσεων δεν έχει απομακρυνθεί από το ιστορικό χαμηλό. Οι εταιρείες δείχνουν απρόθυμες να περικόψουν θέσεις εργασίας λόγω χρόνιας έλλειψης εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ, ειδικά εφόσον η προοπτική μείωσης των επιτοκίων τονώσει την οικονομία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v