Κίνα: Ερευνα για αυξήσεις στους δασμούς από τον Καναδά

Η καναδική πλευρά υιοθέτησε μονομερή περιοριστικά μέτρα διακρίσεων στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα, αδιαφορώντας για τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν διάφορες πλευρές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πεκίνου, που σημείωσε τη “βαθιά δυσαρέσκια«.

Κίνα: Ερευνα για αυξήσεις στους δασμούς από τον Καναδά

Η Κίνα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας κατά των διακρίσεων, στο πλαίσιο μιας σειράς αντιμέτρων κατά των αυξήσεων στους δασμούς εισαγωγής που επέβαλε ο Καναδάς για τα κινεζικά ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως επίσης και για τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου που εισάγονται στη χώρα από την Κίνα.

Η έρευνα κατά των διακρίσεων στις αυξήσεις των δασμών εισαγωγής από τον Καναδά ενεργοποιείται σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της κινεζικής νομοθεσίας για το εξωτερικό εμπόριο, ενώ αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν ανάλογα με τη διαμόρφωση της κατάστασης, ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου (MOC) σε μία διαδικτυακή ανακοίνωσή του.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για την πρώτη έρευνα αυτού του τύπου που ενεργοποιείται από την Κίνα, αλλά και παγκοσμίως.

Η καναδική πλευρά υιοθέτησε μονομερή περιοριστικά μέτρα διακρίσεων στις εισαγωγές από την Κίνα, αδιαφορώντας για τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν διάφορες πλευρές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, που σημείωσε ότι η Κίνα “είναι βαθιά δυσαρεστημένη, αλλά και ουσιαστικά αντίθετη” με τέτοιες κινήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v