ΗΠΑ: Βοηθός της κυβερνήτριας Νέας Υόρκης κατηγορείται ως πράκτορας της Κίνας

Συνελήφθη η Λίντα Σαν, πρώην βοηθός της κυβερνήτριας Κάθι Χόκουλ, ενώ δίωξη έχει ασκηθεί και στον σύζυγό της Κρις Χου. Το φερόμενο παρασκηνιακό τους έργο και τα κινεζικά δώρα.

ΗΠΑ: Βοηθός της κυβερνήτριας Νέας Υόρκης κατηγορείται ως πράκτορας της Κίνας

Μια πρώην βοηθός της κυβερνήτριας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ κατηγορείται ότι ενεργούσε ως μυστική πράκτορας της κινεζικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μπρούκλιν.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η 41χρονη Λίντα Σαν συνελήφθη σήμερα και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου εντός της ημέρας. Δίωξη έχει ασκηθεί και στον σύζυγό της Κρις Χου.

Την περίοδο που εργαζόταν στην πολιτειακή διοίκηση, η Σαν φέρεται πως εμπόδισε εκπροσώπους της κυβέρνησης της Ταϊβάν να συναντηθούν με αξιωματούχους και προσπάθησε να κανονίσει να επισκεφθεί την Κίνα υψηλόβαθμος πολιτειακός αξιωματούχος της Νέας Υόρκης. Σε αντάλλαγμα, εκπρόσωποι της κινεζικής κυβέρνησης διευκόλυναν συναλλαγές του Χου ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κρις Χου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κίνα.

Μεταξύ των άλλων δώρων που έλαβαν ήταν παστές πάπιες «α-λα Ναντζίνγκ», που τις μαγείρεψε ο προσωπικός σεφ ενός Κινέζου κυβερνητικού αξιωματούχου και παραδόθηκαν στο σπίτι των γονιών της Σαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v