Xιλιάδες ηλεκτρικά μοντέλα Mini Cooper ανακαλεί η BMW

Προβλήματα στο σύστημα μπαταρίας μπορεί να οδηγήσουν σε υπερθέρμανση. «Δεν αποκλείεται πυρκαγιά στο όχημα, ακόμη κι όταν είναι σταθμευμένο». Επηρεάζονται περισσότερα από 140.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Xιλιάδες ηλεκτρικά μοντέλα Mini Cooper ανακαλεί η BMW

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακαλεί ηλεκτρικά οχήματα Mini Cooper SE, λόγω προβλημάτων στις μπαταρίες τους, επηρεάζοντας ενδεχομένως περισσότερα από 140.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

Περίπου 39.000 οχήματα πιθανώς θα επηρεαστούν στη Γερμανία, ανέφερε η εταιρεία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν γίνει γνωστά σχετιζόμενα ατυχήματα ή τραυματισμοί.

Προβλήματα στο σύστημα μπαταρίας μπορεί να οδηγήσουν σε υπερθέρμανση. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί πυρκαγιά στο όχημα, ακόμη κι όταν είναι σταθμευμένο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το λογισμικό του αυτοκινήτου περιέχει μια διαγνωστική λειτουργία που αναγνωρίζει δυσλειτουργία της μπαταρίας και ειδοποιεί τον οδηγό. Οι πελάτες που έλαβαν το μήνυμα καλούνται να επισκεφτούν έναν συνεργάτη της Mini, πρόσθεσε η BMW.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v