Μπλόκο στο ακροδεξιό AfD από τα άλλα κόμματα στη Θουριγγία

Τα άλλα κόμματα του κοινοβουλίου δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε συνασπισμό με το AfD, γεγονός που σημαίνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση -οι οποίοι κέρδισαν στη Σαξονία- είναι πολύ πιθανό να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης.

Μπλόκο στο ακροδεξιό AfD από τα άλλα κόμματα στη Θουριγγία

Στον αποκλεισμό της Εναλλακτικής για τη Γερμανία από την εξουσία προχώρησαν τα πολιτικά κόμματα σε δύο ανατολικές περιφέρειες, αφού το ακροδεξιό κόμμα κέρδισε τις εκλογές της Κυριακής στη Θουριγγία και ήρθε δεύτερο στη γειτονική Σαξονία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το AfD, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας ως ακροδεξιό και στα δύο κρατίδια, πήρε το 32,8% των ψήφων στη Θουριγγία, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Είναι ο πρώτος θρίαμβος ενός ακροδεξιού κόμματος σε ψηφοφορία σε γερμανικό κρατίδιο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα άλλα κόμματα του περιφερειακού κοινοβουλίου δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε συνασπισμό με το AfD, γεγονός που σημαίνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση -οι οποίοι κέρδισαν στη Σαξονία- είναι πολύ πιθανό να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης.

Με την οικονομία της Γερμανίας να βρίσκεται σε στασιμότητα και τη μετανάστευση να αποτελεί βασική ανησυχία των ψηφοφόρων, η υποστήριξη των τριών κυβερνητικών κομμάτων σε εθνικό επίπεδο έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v