Στο 6,4% έπεσε η ανεργία στην ευρωζώνη

Η Ισπανία είχε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ τον Ιούλιο με 11,5%, ακολουθούμενη από την Ελλάδα με 9,9% και τη Φινλανδία με 8,4%.

Στο 6,4% έπεσε η ανεργία στην ευρωζώνη

Στο 6,4% διαμορφώθηκε το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ τον Ιούλιο, μειωμένο σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του προηγούμενου μήνα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat στην έκθεσή της την Παρασκευή. Το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση.

Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6% τον Ιούλιο, σταθερό σε σχέση με την ανάγνωση του Ιουνίου και αμετάβλητο σε ετήσια βάση.

Η Ισπανία είχε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ με 11,5%, ακολουθούμενη από την Ελλάδα με 9,9% και τη Φινλανδία με 8,4%. Εν τω μεταξύ, οι χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας ήταν η Τσεχία με 2,7% και η Πολωνία με 2,9%, ακολουθούμενη από τη Μάλτα με 3,0%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, 13,10 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούλιο, εκ των οποίων η πλειονότητα ζούσε στη ζώνη του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v