ΗΠΑ: Η Χάρις υπόσχεται να συνεχίσει τη στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ

Δήλωσε πως απορρίπτει κάθε «αλλαγή πολιτικής ως προς τους εξοπλισμούς», ενώ επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής της πως είναι ανάγκη να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

ΗΠΑ: Η Χάρις υπόσχεται να συνεχίσει τη στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ

Η Κάμαλα Χάρις, η οποία επαναβεβαίωσε χθες Πέμπτη την υποστήριξή της στο δικαίωμα του Ισραήλ να «αμύνεται», απάντησε «όχι» στην ερώτηση εάν, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο, θα εξέταζε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αναστολή παραδόσεων όπλων στο Ισραήλ, καθώς ο πόλεμος στο Ισραήλ οδεύει να κλείσει ένδεκα μήνες.

Κατά τη διάρκεια πολυαναμενόμενης συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ  επανήλθε στην έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, καταδικάζοντάς τη, ενώ κατέστησε σαφές πως απορρίπτει κάθε «αλλαγή πολιτικής ως προς τους εξοπλισμούς».

Eπανέλαβε  τη θέση της κυβέρνησής της πως είναι ανάγκη να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι» στον πόλεμο, που διανύει σήμερα την 329η ημέρα του.

«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται», όμως «το πώς το κάνει έχει σημασία», ανέφερε.

«Έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι και πρέπει να καταφέρουμε να κλειστεί συμφωνία», επέμεινε η κυρία Χάρις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v