Για αθέμιτο ανταγωνισμό στο μπράντι κατηγορεί η Κίνα την ΕΕ

Οι δασμοί προς το παρόν αναβάλλονται, διαμηνύει το Πεκίνο, αλλά βρίσκονται στο τραπέζι, μαζί με ένα ποτήρι... μπράντι. Ντάμπινγκ καταγγέλλει η Κίνα, εισάγοντας νέα όπλα στον εμπορικό πόλεμο με τη Δύση.

Για αθέμιτο ανταγωνισμό στο μπράντι κατηγορεί η Κίνα την ΕΕ

Οι εξαγωγές μπράντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν ντάμπινγκ, επιδεινώνοντας τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει το Πεκίνο.

Οι αποστολές του ποτού ζημιώνουν τους εγχώριους παραγωγούς, τονίζει το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, επικαλούμενο αποτελέσματα προκαταρκτικής έρευνας. Το Πεκίνο, ωστόσο, πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν λαμβάνει προσωρινά μέτρα αντιντάμπινγκ, μεταδίδει το Bloomberg.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από αίτημα της κινεζικής Ένωσης Αλκοολούχων Ποτών στα τέλη του περασμένου έτους. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εξέλιξη στην εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών που περιλαμβάνει από γαλακτοκομικά προϊόντα και χοιρινό μέχρι... αυτοκίνητα.

Αρκετοί Ευρωπαίοι παραγωγοί - όπως οι Martell και Jas Hennessy - διαπιστώθηκε ότι έκαναν ντάμπινγκ στην κινεζική αγορά, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.

Το Πεκίνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει δράση κάποια στιγμή στο μέλλον. Η διατήρηση της απειλής των δασμών στις χώρες της ΕΕ θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη στις προσπάθειες της Κίνας να αποτρέψει τους δασμούς στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν επίσης επιβάλει αυστηρούς δασμούς στα κινεζικά αυτοκίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v