Βουτά η μετοχή της Nvidia, δεν ξετρέλαναν τους επενδυτές οι προβλέψεις της

Δύσκολη στην παραγωγή η νέα σειρά επεξεργαστών Blackwell. Οι φόβοι για καθυστερήσεις ρίχνουν τη μετοχή έως και 8%. Οι απογοητευτικές προοπτικές της εταιρείας απειλούν να περιορίσουν τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης.

Βουτά η μετοχή της Nvidia, δεν ξετρέλαναν τους επενδυτές οι προβλέψεις της

Η Nvidia απέτυχε να ανταποκριθεί στις ελπίδες των επενδυτών με τα τελευταία της αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη, παρέχοντας μια απογοητευτική πρόβλεψη και νέα για προβλήματα στην παραγωγή των πολυαναμενόμενων τσιπ Blackwell.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας -το πιο αναμενόμενο μέρος της περιόδου κερδών της τεχνολογικής βιομηχανίας- ανταποκρίθηκε ή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών σχεδόν σε κάθε μέτρο. Όμως οι επενδυτές της Nvidia έχουν συνηθίσει σε τρίμηνα που ξετρελαίνουν και οι τελευταίοι αριθμοί δεν το έκαναν.

Επιπλέον, η επόμενη μεγάλη παραγωγική αγελάδα της Nvidia -η νέα σειρά επεξεργαστών Blackwell- αποδείχθηκε πιο δύσκολη στην κατασκευή από ό,τι αναμενόταν. Το προϊόν είναι η επόμενη γενιά του κυρίαρχου επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας και οι φόβοι για καθυστερήσεις συνέβαλαν στην πτώση της μετοχής έως και 8,4% στις τελευταίες συναλλαγές. Οι μετοχές είχαν υπερδιπλασιαστεί φέτος μέχρι το κλείσιμο της Τετάρτης, μετά από κέρδη 239% το 2023.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου θα είναι περίπου 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η εταιρεία. Αν και οι αναλυτές είχαν προβλέψει κατά μέσο όρο 31,9 δισ. δολάρια, οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν έως και 37,9 δισ. δολάρια.

Οι απογοητευτικές προοπτικές απειλούν να περιορίσουν τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης που έχει μετατρέψει τη Nvidia στη δεύτερη εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v