Ισχυρή αύξηση μεγεθών για τη Nvidia αλλά με... αστερίσκους

Συνεχίζεται η ανάπτυξη του ομίλου που είναι οδηγός στο ράλι της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο τα στοιχεία κάνουν κάποιους να πιστεύουν ότι επέρχεται... κόπωση.

Ισχυρή αύξηση μεγεθών για τη Nvidia αλλά με... αστερίσκους

Η Nvidia, η εταιρεία κατασκευής τσιπ που βρίσκεται στο επίκεντρο της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης, έδωσε πρόβλεψη εσόδων που υπολείπεται ορισμένων από τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η εκρηκτική ανάπτυξή της περιορίζεται.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου είναι περίπου 32,5 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία. Αν και οι αναλυτές είχαν προβλέψει 31,9 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο, ορισμένες εκτιμήσεις κυμαίνονταν έως και τα 37,9 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο, πάντως, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το outlook απειλεί την φρενίτιδα για την τεχνητή νοημοσύνη που έχει μετατρέψει τη Nvidia στη δεύτερη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.

Η μετοχή υποχώρησαν μετά τη δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων. Είχαν σημειώσει άνοδο 239% από το 2023.

Η Nvidia έρχεται από μια σειρά τριμήνων που ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανάπτυξης προήλθε από μια μικρή ομάδα πελατών. Περίπου το 40% των εσόδων της Nvidia προέρχεται από ομίλους όπως οι Google και Meta - οι οποίοι διοχετεύουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v