Αντιμέτωπος με αναθεωρημένο κατηγορητήριο για την υπονόμευση των εκλογών ο Τραμπ

Οι εισαγγελικές αρχές, επιχειρώντας να διατηρηθεί το κατηγορητήριο, αφαίρεσαν τον ισχυρισμό πως επιδίωξε να πιέσει το υπ. Δικαιοσύνης ώστε να ανατρέψει την εκλογική του ήττα.

Αντιμέτωπος με αναθεωρημένο κατηγορητήριο για την υπονόμευση των εκλογών ο Τραμπ

Οι εισαγγελικές αρχές αναθεώρησαν σήμερα το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020, μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι οι πρώην πρόεδροι χαίρουν ασυλίας από ποινική δίωξη.

Στο αναθεωρημένο κατηγορητήριο αφαιρέθηκε ο ισχυρισμός ότι ο Τραμπ επεδίωξε να πιέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην προσπάθειά του να ανατρέψει την εκλογική του ήττα. Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρείται να διατηρηθεί το κατηγορητήριο καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως ο Τραμπ δεν θα μπορούσε να διωχθεί για την προαναφερθείσα συμπεριφορά.

Το αναθεωρημένο κατηγορητήριο απαγγέλλει τις ίδιες τέσσερις κατηγορίες που οι εισαγγελείς απήγγειλαν πέρυσι στον πρώην πρόεδρο, αλλά εστιάζει στο ρόλο του Τραμπ ως πολιτικού υποψηφίου που επεδίωκε την επανεκλογή του και όχι ως προέδρου εκείνη τη στιγμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v