Σε νέο υψηλό βλέπει τον S&P η Goldman προκαλώντας FOMO

«Υπάρχει ένα πολύ θετικό παράθυρο τριών εβδομάδων για το trading των μετοχών, μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου», σημειώνει στέλεχος της τράπεζας.

Σε νέο υψηλό βλέπει τον S&P η Goldman προκαλώντας FOMO

Οι ισχυρές ροές από τις εταιρικές επαναγορές και τα συστηματικά κεφάλαια αναμένεται να οδηγήσουν τον δείκτη S&P 500 σε νέο ιστορικό υψηλό αυτή την εβδομάδα, αυξάνοντας περαιτέρω το FOMO* των επενδυτών, σύμφωνα με τον Scott Rubner, σύμβουλο για τις διεθνείς αγορές και ειδικό σε θέματα τακτικής στον όμιλο Goldman Sachs.

«Υπολογίζουμε 17 δισεκατομμύρια δολάρια ζήτησης μεταξύ ρομπότ και εταιρειών κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα», έγραψε ο Rubner σε σημείωμα προς τους πελάτες του τη Δευτέρα. «Υπάρχει ένα πολύ θετικό παράθυρο διαπραγμάτευσης μετοχών τριών εβδομάδων μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου».

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Rubner επανέλαβε την άποψη του γραφείου trading της Goldman ότι η ήπια στροφή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά τα επιτόκια, όπως ενσωματώθηκε στα σχόλια του προέδρου Jerome Powell την Παρασκευή, έδωσε το πράσινο φως για την εκ νέου μόχλευση, οπότε «το trade του πόνου για τις μετοχές είναι υψηλότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου».

*FOMO (Fear Of Missing Out): «Φόβος της απώλειας», φόβος ότι δεν θα συμπεριληφθείς σε κάτι (όπως μια ενδιαφέρουσα ή ευχάριστη δραστηριότητα) που βιώνουν οι άλλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v