Πάει για νέο ρεκόρ ο χρυσός μετά τον Πάουελ

Το πολύτιμο μέταλλο έχει εκτιναχθεί πάνω από 20% φέτος σε ένα καταιγιστικό ράλι, που οφείλεται εν μέρει στην αισιοδοξία ότι η Fed πλησιάζει στην πολυαναμενόμενη μείωση επιτοκίων.

Πάει για νέο ρεκόρ ο χρυσός μετά τον Πάουελ

Τον δρόμο για νέο ρεκόρ παίρνει ο χρυσός, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, ο χρυσός διαπραγματεύεται πάνω από τα 2.559 δολάρια ανά ουγγιά, στηριζόμενος στο μικρό κέρδος της περασμένης εβδομάδας.

Την Παρασκευή, ο Πάουελ δήλωσε ότι «έχει έρθει η ώρα» να στραφεί στη νομισματική χαλάρωση και κατέστησε επίσης σαφή την πρόθεσή του να αποτρέψει την περαιτέρω εξασθένιση της αμερικανικής αγοράς εργασίας. Το χαμηλότερο κόστος δανεισμού αυξάνει συνήθως την ελκυστικότητα του χρυσού, ο οποίος δεν πληρώνει τόκους, σε σχέση με τα κρατικά ομόλογα.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει εκτιναχθεί περισσότερο από 20% φέτος σε ένα καταιγιστικό ράλι που οφείλεται εν μέρει στην αισιοδοξία ότι η Fed πλησίαζε στην πολυαναμενόμενη στροφή της. Η ζήτηση για καταφύγιο λόγω των αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων και της αβεβαιότητας ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου έχουν συμβάλει στην άνοδο, καθώς και οι αγορές από τις κεντρικές τράπεζες και τους Ασιάτες καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v