ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Τα νέα αιτήματα αυξήθηκαν κατά 4.000, σε 232.000, την περασμένη εβδομάδα. Σε χαμηλό μήνα ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων.

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν οριακά την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας μετριάζεται με σταδιακό ρυθμό.

Τα νέα αιτήματα αυξήθηκαν κατά 4.000, σε 232.000 την εβδομάδα που έληξε στις 17 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν σήμερα Πέμπτη. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις 230.000.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, που εξομαλύνει μέρος της μεταβλητότητας, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μήνα, στις 236.000.

Οι αξιώσεις για συνέχιση καταβολής επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν σε 1,86 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 10 Αυγούστου. Όταν αυτός ο αριθμός αυξάνεται, υποδηλώνει ότι οι άνεργοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία να βρουν δουλειά.

Η ελαφρά ανάκαμψη των αιτημάτων υποδεικνύει ότι η αγορά εργασίας ψύχεται μόνο σταδιακά, αντί να επιβραδύνεται γρήγορα υπό το βάρος της περιοριστικής πολιτικής της Fed, κρατώντας έτσι την κεντρική τράπεζα σε καλό δρόμο για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v