Τηλεφωνικές πιέσεις Μπάιντεν σε Νετανιάχου ενόψει

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να αμβλύνει τη στάση του στο αίτημα να διατηρήσει δυνάμεις στο στενό της Φιλαδέλφειας, στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου. Πρόκειται για ένα από τα αγκάθια των διαπραγματεύσεων με τη Χαμάς.

Τηλεφωνικές πιέσεις Μπάιντεν σε Νετανιάχου ενόψει

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου τις επόμενες ώρες με σκοπό να επικεντρωθεί στη νέα απαίτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού να διατηρήσει δυνάμεις η χώρα του  κατά μήκος του χερσαίου διαδρόμου μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας, αναφέρει ο ιστότοπος Axios.

Ο Μπάιντεν θέλει ο Νετανιάχου να αμβλύνει τη θέση του Ισραήλ στο θέμα, προστίθεται.

Στις συνομιλίες για τη διακοπή των μαχών στον πόλεμο των 10 μηνών, η Χαμάς επιδιώκει την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, παράκτιου στενού με μήκος 14,5 χιλιομέτρων, στα νότια σύνορα του θύλακα με την Αίγυπτο.

Το Ισραήλ θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο του διαδρόμου, τον οποίο κατέλαβε στα τέλη Μαΐου, υποστηρίζοντας ότι κατέστρεψε δεκάδες τούνελ που χρησίμευαν για τη λαθραία μεταφορά όπλων στους μαχητές της Γάζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v