Βρέθηκε το πτώμα του Μάικ Λιντς και της κόρης του μέσα στο βυθισμένο γιοτ

Δύτες ανέσυραν τις σορούς, ενώ εντόπισαν άλλα τρία πτώματα. Μεταξύ αυτών πιθανότατα και ο Τζόναθαν Μπλούμερ, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International, και η σύζυγός του.

Βρέθηκε το πτώμα του Μάικ Λιντς και της κόρης του μέσα στο βυθισμένο γιοτ

Δύτες που σαρώνουν το ναυάγιο του οικογενειακού γιοτ του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σικελίας πριν από δύο ημέρες, εντόπισαν δύο πτώματα μέσα σ' αυτό, τα οποία και ανέσυραν, μεταδίδει το Reuters. Πρόκειται για τον ίδιο τον επιχειρηματία και τη 18χρονη κόρη του Χάνα, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν ακόμη τρεις σοροί από τους διασώστες, ενώ αγνοείται ακόμα ένα άτομο. Μεταξύ όσων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα, ο αγνοούμενος Τζόναθαν Μπλούμερ, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International, και η σύζυγός του. 

Δεν έγιναν ακόμη γνωστές οι ταυτότητες όλων, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Ιταλικού Τύπου τα τέσσερα θύματα που βρέθηκαν είναι ο Αμερικανός δικηγόρος Κρις Μορβίλο και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, ενώ εκκρεμεί η επιβεβαίωση της ανεύρεσης του μεγιστάνα Μάικ Λιντς και την κόρη του Χάνα.

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 άτομα και ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο, όταν ανατράπηκε κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας τη Δευτέρα.

Δεκαπέντε άνθρωποι επέζησαν, ενώ το σώμα του σεφ του πλοίου Recaldo Thomas,, υπηκόου Καναδά-Αντιγουάνας, βρέθηκε κοντά στο ναυάγιο λίγες ώρες μετά την καταστροφή.

Η επιθεώρηση του ναυαγίου, που βρισκόταν στο πλάι σε βάθος περίπου 50 μέτρων, ήταν «μακρά και περίπλοκη» επιχείρηση, είπε η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία.

Η ακτοφυλακή ανέπτυξε ένα τηλεχειριζόμενο όχημα για να σαρώσει τον βυθό της θάλασσας και να τραβήξει υποβρύχιες φωτογραφίες και βίντεο που υποστήριξε ότι μπορεί να παρέχουν χρήσιμα στοιχεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v