Shein μηνύει Temu: Κλέβει τα σχέδια μας!

Ο κινεζικός γίγαντας της fast fashion μηνύει την αντίπαλό του, λέγοντας ότι έχτισε μια αυτοκρατορία με απάτη. Την ίδια ώρα, η ίδια η Shein αποκρούει παρόμοιες κατηγορίες από μεγάλα brands, όπως η Levi Strauss και H&M.

Shein μηνύει Temu: Κλέβει τα σχέδια μας!

Ο κινεζικός γίγαντας γρήγορης μόδας Shein μηνύει την αντίπαλη κινεζική Temu, ισχυριζόμενος ότι έκλεψε τα σχέδιά της και έχτισε μια αυτοκρατορία χρησιμοποιώντας παραποίηση, παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και απάτη.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, έρχεται καθώς η ίδια η Shein αποκρούει παρόμοιες κατηγορίες από μια μεγάλη ποικιλία εμπορικών σημάτων και ανεξάρτητων καλλιτεχνών, όπως η Levi Strauss και H&M.

Στην αγωγή της, η Shein ισχυρίζεται ότι η Temu, που ανήκει στην PDD Holdings, «μεταμφιέζεται» σε νόμιμη διαδικτυακή αγορά, επειδή ενθαρρύνει τους πωλητές της να κλέβουν σχέδια άλλων εμπορικών σημάτων και στη συνέχεια τους εμποδίζει να αφαιρέσουν προϊόντα από την πλατφόρμα, ακόμη και όταν έχουν παραδεχτεί την παράβαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v