Πέφτουν ουκρανικά κάστρα στο μέτωπο του Ντόνετσκ

Σταθερά συνεχίζουν την προέλαση οι Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία. Μετά την κατάληψη του Νιου Γιόρκ πλησιάζουν τη στρατηγική πόλη Πόκροβσκ.

Πέφτουν ουκρανικά κάστρα στο μέτωπο του Ντόνετσκ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι οι δυνάμεις του πήραν τον έλεγχο ενός στρατηγικού κόμβου, του Νιού Γιόρκ στην ανατολική Ουκρανία, συνεχίζοντας την προέλαση στην περιοχή του Ντόνετσκ. Κατά πληροφορίες έχουν ήδη μπει στο Τόρετσκ και πλησιάζουν επικίνδυνα το Πόκροβσκ, μια κομβικής σημασίας πόλη στην περιοχή.

Παρά την προώθηση των Ουκρανών στην περιοχή του Κουρσκ στη Ρωσία, μετά από μια αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεση που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου, η πτώση του Νιου Γιορκ είναι μια υπενθύμιση ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν στην ανατολική Ουκρανία ανεξάρτητα.

«Ως αποτέλεσμα της έντονης δράσης, μια μεγάλη ομάδα εχθρικών στρατευμάτων συντρίφτηκε και ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς στο Τορέτσκ και ο στρατηγικά σημαντικός κόμβος επιμελητείας του Νόβγκοροντσκόι κατελήφθησαν...» (σ.σ. όπως αποκαλούν το Νιου Γιορκ οι Ρώσοι)», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, από την πλευρά τους, ανακοίνωσαν πως δέχθηκαν πολλαπλές ρωσικές επιθέσεις στα μέτωπα του Τόρετσκ και του Πόκροβσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Τα στρατεύματα της Ρωσίας επικεντρώνονται στο μέτωπο της Πόκροβσκ, σύμφωνα με το Κίεβο. Οι ουκρανικές δυνάμεις δέχτηκαν 49 επιθέσεις εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v