Κίνα: Τεράστιοι κίνδυνοι από το σχέδιο δασμών ΕΕ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αντιδρά έντονα η Κινεζική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων: Θα έχουν «σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο». Η Κομισιόν λόγω των εκτεταμένων επιδοτήσεων του Πεκίνου προτείνει δασμούς έως 36,3%. Τον Ιούλιο είχε σχεδιάσει αρχικά δασμούς έως 37,6%.

Κίνα: Τεράστιοι κίνδυνοι από το σχέδιο δασμών ΕΕ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κινεζική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (CAAM) ανακοίνωσε πως αντιτίθεται κατηγορηματικά στο αναθεωρημένο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή τιμωρητικών δασμών στα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η απόφαση για τους δασμούς δημιουργεί «τεράστιους κινδύνους και αβεβαιότητα» για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις της Κίνας στην ΕΕ, σύμφωνα με το CCTV.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα τα πορίσματα της πολυδιαφημισμένης έρευνάς της για φερόμενες επιδοτήσεις στις εισαγωγές κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται κάποιες αλλαγές στους προτεινόμενους τιμωρητικούς δασμούς.

Η Επιτροπή, η οποία καθορίζει την εμπορική πολιτική της ΕΕ, δήλωσε πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι η κινεζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων επωφελήθηκε από εκτεταμένες επιδοτήσεις και πρότεινε δασμούς έως 36,3% στις εταιρείες αυτοκινήτων. Τον Ιούλιο είχε σχεδιάσει αρχικά δασμούς έως 37,6%.

Οι υψηλοί δασμοί «έβλαψαν την εμπιστοσύνη κινεζικών επιχειρήσεων που λειτουργούν και επενδύουν στην Ευρώπη», δήλωσε η CAAM στο CCTV.

Θα έχουν «σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην προώθηση της εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας της ΕΕ, στην αύξηση των τοπικών ευκαιριών απασχόλησης στην ΕΕ και στην επίτευξη πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης», σύμφωνα με την CAAM.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v