Θα γλιτώσει την ύφεση η Γερμανία, εκτιμά η Bundesbank

Η κεντρική τράπεζα προβλέπει ότι η παραγωγή θα «αυξηθεί ελαφρώς» στο τρίτο τρίμηνο, καθυστερώντας την ανάκαμψη αλλά αντισταθμίζοντας την αναπάντεχη συρρίκνωση του δευτέρου τριμήνου.

Θα γλιτώσει την ύφεση η Γερμανία, εκτιμά η Bundesbank

Η Γερμανία δεν θα υποστεί σοβαρή ύφεση, παρά την αιφνιδιαστική συρρίκνωση που σημείωσε η οικονομία της το δεύτερο τρίμηνο, εκτιμά στη μηνιαία έκθεσή της η Bundesbank.

«Υπό τη σημερινή οπτική, εφόσον δεν υπάρξουν νέα αρνητικά σοκ δεν αναμένεται ύφεση, με την έννοια της σημαντικής, ευρείας και μακράς μείωσης της οικονομικής παραγωγής», ανέφερε η κεντρική τράπεζα.

Προέβλεψε επίσης ότι η παραγωγή θα «αυξηθεί ελαφρώς» το τρίτο τρίμηνο — αν και «αυτό σημαίνει ότι η αναμενόμενη αργή οικονομική ανάκαμψη θα καθυστερήσει περαιτέρω».

Το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε απροσδόκητα κατά 0,1% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου — ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει την πρόσφατη αδυναμία της ή ότι θα μπορούσε ακόμη και να διολισθήσει σε ύφεση.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σχεδόν μηδενική ανάπτυξη φέτος, σύμφωνα με αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η Bundesbank, τέλος, βλέπει αυξημένη πιθανότητα αναθεώρησης της προκαταρκτικής μέτρησης του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, επικαλούμενη την καθυστέρηση στη λήψη σημαντικών ποσοτικών στοιχείων για το εμπόριο και τις υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v