Η J&J εξαγοράζει την V-Wave για 1,7 δισ. δολ.

Η γιγσντιαία φαρμακοβιομηχανία έχει προχωρήσει ήδη το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σειρά εξαγορών, καθώς προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό για το φάρμακο για την ψωρίαση Stelara από το επόμενο έτος.

Η J&J εξαγοράζει την V-Wave για 1,7 δισ. δολ.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αγοράσει την κατασκευάστρια ιατρικών συσκευών V-Wave για 1,7 δισ. δολ. Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά εξαγορών που στοχεύουν στην ανάπτυξη, όταν το κερδοφόρο φάρμακο Stelara χάσει την προστασία ευρεσιτεχνίας.

Η J&J είπε ότι θα πληρώσει 600 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολικά, με πιθανές πληρωμές έως και 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια που εξαρτώνται από ρυθμιστικά και εμπορικά ορόσημα.

Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τα κέρδη της Johnson & Johnson κατά περίπου 24 σεντς το 2024 και κατά 6 σεντς το 2025.

Η συσκευή του V-Wave εμφυτεύεται στην καρδιά μέσω μιας ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας για να βοηθήσει στη μείωση της καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων συμβάντων. Δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ.

Η J&J ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό για το φάρμακο για την ψωρίαση Stelara από το επόμενο έτος.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι θα αγόραζε την Shockwave Medical σε μια συμφωνία αξίας 13,1 δισ. δολ. συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Άλλες πρόσφατες συμφωνίες περιλαμβάνουν την απόκτηση με 1,25 δισ. δολ. του φαρμάκου της Numab για δερματικές παθήσεις και τη συμφωνία 850 εκατ. δολ. για την Proteologix.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v