Κομισιόν: Ζητούνται επιστημονικοί σύμβουλοι για το Σώμα των Επιτρόπων

Οι δημόσιοι ευρωπαϊκοί ερευνητικοί και επιστημονικοί οργανισμοί καλούνται να προτείνουν ως υποψηφίους κορυφαίους επιστήμονες οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται στην πρόσκληση. Πότε λήγει η προθεσμία για υποβολή.

Κομισιόν: Ζητούνται επιστημονικοί σύμβουλοι για το Σώμα των Επιτρόπων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τους επιστήμονες που θα προεπιλεγούν για μελλοντική συμμετοχή στην ομάδα κύριων επιστημονικών συμβούλων (GCSA).

Η ομάδα αυτή παρέχει ποιοτικές, έγκαιρες και ανεξάρτητες επιστημονικές συμβουλές στο Σώμα των Επιτρόπων, κατόπιν αιτήματός του, για οποιοδήποτε θέμα, μεταξύ άλλων για θέματα πολιτικής, τα οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θεωρούν μείζονος σημασίας, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Οι δημόσιοι ευρωπαϊκοί ερευνητικοί και επιστημονικοί οργανισμοί καλούνται να προτείνουν ως υποψηφίους κορυφαίους επιστήμονες οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται στην πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων.

Η Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά:

«Ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματικότερη χάραξη πολιτικής και νομοθεσίας από την ΕΕ είναι οι ποιοτικές επιστημονικές συμβουλές που παρέχονται στον κατάλληλο χρόνο. Χάρη στην ομάδα των κύριων επιστημονικών συμβούλων, οι αποφάσεις μας βασίζονται στις πλέον πρόσφατες επιστημονικές γνώσεις και έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες σε έναν ολοένα και πιο σύνθετο κόσμο».

Τα επτά μέλη της ομάδας επιλέγονται για το εξαιρετικό επίπεδο επιστημονικής γνώσης τους και την ευρεία οπτική που έχουν όσον αφορά την επιστήμη για τη χάραξη πολιτικής, αποτυπώνοντας συλλογικά την κατανόηση σημαντικών επιστημονικών εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένης της διεπιστημονικής και πολυεπιστημονικής έρευνας.

Τα μέλη διορίζονται από τον/την Επίτροπο έρευνας και καινοτομίας από έναν κατάλογο επικρατέστερων υποψηφίων τον οποίο καταρτίζει ανεξάρτητη, υψηλού επιπέδου επιτροπή ταυτοποίησης.

Οι υποψηφιότητες για την εν λόγω ομάδα αποσκοπούν στην αναπλήρωση του καταλόγου των επικρατέστερων υποψηφίων από τον οποίο διορίζονται τα μέλη. Για περισσότερες πληροφορίες και την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα. Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που περιλαμβάνονται ήδη στον κατάλογο δεν χρειάζεται να προταθούν εκ νέου.

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v