Χαμάς: Παραπλανητικές οι δηλώσεις Μπλίνκεν, θέλουμε ειρήνη

Η παλαιστινιακή οργάνωση διαψεύδει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι κάνει πίσω στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της 10μηνης σύγκρουσης. «Η πρόταση γέφυρα είναι διαφορετική από το σχέδιο Μπάιντεν», καταγγέλλει.

Χαμάς: Παραπλανητικές οι δηλώσεις Μπλίνκεν, θέλουμε ειρήνη

Η Χαμάς δηλώνει «πρόθυμη» για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Γάζα, αρνούμενη τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν παλαιστινιακή οργάνωση κάνει πίσω στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της 10μηνης σύγκρουσης.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Telegram, η Χαμάς ανέφερε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και του προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι «παραπλανητικές και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική θέση του κινήματος, που επιθυμεί να τερματιστεί η επίθεση».

Ανέφερε επίσης ότι το πρόσφατο προσχέδιο συμφωνίας, το οποίο οι ΗΠΑ περιέγραψαν ως «πρόταση γέφυρα», ήταν διαφορετικό από αυτό που είχε προταθεί αρχικά από τον Μπάιντεν τον Μάιο.

Η Χαμάς χαρακτηρίζει «πράσινο φως» για συνέχιση του πολέμου από «την εξτρεμιστική σιωνιστική κυβέρνηση, ώστε να διαπράξει περισσότερα εγκλήματα εναντίον των αμάχων», τις δηλώσεις Μπάιντεν ότι το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα «κάνει πίσω» στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, Παράλληλα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκαν στο Κάιρο για να συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Στο μεταξύ, στο Κάιρο, όπου συναντήθηκε με τον Μπλίνκεν, ο πρόεδρος Σίσι προειδοποίησε για τον κίνδυνο ο πόλεμος στη Γάζα να επεκταθεί περιφερειακά με τρόπο «που είναι δύσκολο να φανταστούμε».

«Η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πρέπει να είναι η αρχή ευρύτερης διεθνούς αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους και της εφαρμογής της λύσης των δύο κρατών, καθώς αυτή είναι βασική εγγύηση της σταθερότητας στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ο Μπλίνκεν βρίσκεται στο Κάιρο προερχόμενος από το Τελ Αβίβ, όπου συνάντησε χθες Δευτέρα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να ασκήσει πίεση ώστε να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v