Ζελένσκι: Ελέγχουμε 1.250 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικό έδαφος

Ζητά από τους συμμάχους να επιτρέψουν να χτυπήσει με δυτικά όπλα βαθιά στη Ρωσία. Υποστηρίζει ότι λόγω της άρνησής τους προελαύνουν οι δυνάμεις της Μόσχας στο ανατολικό μέτωπο.

Ζελένσκι: Ελέγχουμε 1.250 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικό έδαφος

Ο Β. Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έλεγχαν περισσότερα από 1.250 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 92 οικισμούς στο Κουρσκ της Ρωσίας.

Προέτρεψε τους συμμάχους της Ουκρανίας να επιτρέψουν να χτυπήσει με δυτικά οπλικά συστήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία, λέγοντας ότι η έλλειψη αυτής της άδειας ήταν ο κύριος λόγος που η Ουκρανία δεν μπόρεσε να σταματήσει την προέλαση των στρατευμάτων της Μόσχας στην πρώτη γραμμή στα ανατολικά.

«Η αφελής, απατηλή έννοια των αποκαλούμενων "κόκκινων γραμμών" σχετικά με τη Ρωσία, η οποία κυριάρχησε στην αξιολόγηση του πολέμου από ορισμένους εταίρους, έχει καταρρεύσει αυτές τις μέρες κάπου κοντά στη Σούτζα», είπε σε μια ομιλία προς τους πρεσβευτές της χώρας, αναφερόμενος στη συνοριακή πόλη στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας που βρίσκεται επί του παρόντος υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ζώνη ασφαλείας

Χθες, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ στοχεύει να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας για να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις της Μόσχας πέρα από τα σύνορα.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Ουκρανός πρόεδρος δηλώνει ξεκάθαρα τον στόχο της επίθεσης, η οποία ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου. Προηγουμένως, είχε υπονοήσει ότι στόχευε στην προστασία των κοινοτήτων στη συνοριακή περιοχή Sumy από συνεχείς βομβαρδισμούς.

Στην κυριακάτικη ομιλία του ο Ζελένσκι είπε: «Είναι πλέον το πρωταρχικό μας καθήκον στις αμυντικές επιχειρήσεις συνολικά να καταστρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ρωσικό πολεμικό δυναμικό και να διεξάγουμε τις μέγιστες ενέργειες αντεπίθεσης. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης στο έδαφος του επιτιθέμενου – η επιχείρηση μας στην περιοχή του Κουρσκ».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v