Estée Lauder: Πλήγμα στις πωλήσεις λόγω Κίνας

Τα κέρδη προ φόρων το οικονομικό έτος που έκλεισε 30 Ιουνίου βούτηξαν 45%, από 1,397 δισ. σε 772 εκατ. δολ. Οι προβλέψεις για το 2025 και η επικείμενη συνταξιοδότηση του CEO, Φαμπρίτσιο Φρέντα.

Estée Lauder: Πλήγμα στις πωλήσεις λόγω Κίνας

Η εταιρεία καλλυντικών Estée Lauder ανέφερε πτώση στις πωλήσεις της, λόγω της χαμηλής ζήτησης στην Κίνα.

Η Estée Lauder συγκέντρωσε καθαρές πωλήσεις 15,61 δισ. δολ. το οικονομικό έτος που έκλεισε 30 Ιουνίου, καταγράφοντας μείωση 2% από τα 15,91 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος.

Οι καθαρές πωλήσεις βιολογικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 2%, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη αδυναμία στη ζήτηση για προϊόντα ομορφιάς στην ηπειρωτική Κίνα αλλά και τη μείωση στο λιανικό εμπόριο από ταξίδια στην Ασία.

Τα κέρδη προ φόρων το περασμένο οικονομικό έτος μειώθηκαν κατά 45%, από 1,397 δισ. δολάρια σε 772 εκατ. δολάρια.

Για το τρέχον οικονομικό έτος, η Estée Lauder προβλέπει ότι τα έσοδα θα είναι μεταξύ 1% χαμηλότερα και 2% υψηλότερα σε σχέση με το οικονομικό έτος 2024.

Ο Φαμπρίτσιο Φρέντα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε:

«Το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024, πετύχαμε τις προβλέψεις των οργανικών πωλήσεών μας και ξεπεράσαμε τις προσδοκίες για κερδοφορία, κλείνοντας μια δύσκολη χρονιά. Οι οργανικές πωλήσεις και το προσαρμοσμένο EPS επέστρεψαν σε ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο.

«Για το οικονομικό 2025, αναμένουμε συνεχείς μειώσεις στο τμήμα ομορφιάς στην Κίνα, αντανακλώντας κυρίως το επίμονα αδύναμο κλίμα μεταξύ των Κινέζων καταναλωτών».

Η Estée Lauder ανακοίνωσε επίσης ότι ο Φρέντα σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί στο τέλος του οικονομικού έτους 2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v