Στο κόκκινο η κούρσα για τον Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα

Συνέδριο Δημοκρατικών ξεκινά σήμερα στο Σικάγο, όπου η Χάρις θα αποδεχτεί την υποψηφιότητά της. Να την οδηγήσει σε λάθη ελπίζει ο Τραμπ - σχεδιάζει επιθετικό πρόγραμμα.

Στο κόκκινο η κούρσα για τον Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα

Κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα η κούρσα για τον Λευκό Οίκο, με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ να μάχονται για τη δυναμική -και την προσοχή- γύρω από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Χάρις πέρασε την Κυριακή με λεωφορείο περιοδεύοντας στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, επιδιώκοντας να ενισχύσει τον συνασπισμό που συσπειρώθηκε γύρω από την υποψηφιότητά της, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέτρεψε την κούρσα πριν από έναν μήνα, αποχωρώντας. Ο πρόεδρος θα είναι επικεφαλής των εργασιών σήμερα στο Σικάγο, ξεκινώντας μια εβδομάδα κατά την οποία κορυφαίοι αξιωματούχοι του κόμματος και διασημότητες θα επικροτήσουν τη νεοεκλεγείσα υποψήφια των Δημοκρατικών - η Χάρις πηγαίνει στο Σικάγο για να δεχτεί την υποψηφιότητά της.

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, σχεδιάζει ένα επιθετικό πρόγραμμα κατά το οποίο θα επισκεφθεί τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε τέσσερις βασικές πολιτείες και θα παραστεί σε μια σειρά συνεντεύξεων και υποχρεώσεων προς τον Τύπο. Οι βοηθοί του περιέγραψαν την προσπάθεια αυτή ως μια σκόπιμη προσπάθεια να ωθήσει την ίδια τη Χάρις σε αυτοσχέδιες τοποθετήσεις, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να «σκοντάψει» - ή να επιστρέψει στις πιο φιλελεύθερες πολιτικές θέσεις που υποστήριζε πριν ενταχθεί στην εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020 ως υποψήφια αντιπρόεδρός του.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρέπει να αλλάξει τη δυναμική αν ελπίζει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Η Χάρις είχε προβάδισμα 49% έναντι 45% σε δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC News που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή, συγκεντρώνοντας την υποστήριξη ψηφοφόρων που είχαν απογοητευτεί από την επιλογή τους μεταξύ του Μπάιντεν και του Τραμπ.

Καθώς περιόδευε την Κυριακή στην Πενσυλβάνια, η Χάρις προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή την απογοήτευση, εστιάζοντας τις παρατηρήσεις της στην κριτική του Τραμπ.

«Όποιος θέλει να χτυπάει άλλους ανθρώπους είναι δειλός», είπε η Χάρις σε εθελοντές σε ένα γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας έξω από το Πίτσμπουργκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v