Σήμα Κατάρ σε Ιράν να μην χτυπήσει τώρα το Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός της χώρας επικοινώνησε με την Τεχεράνη επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Φέρεται να ζήτησε να μην γίνει τώρα επίθεση.

Σήμα Κατάρ σε Ιράν να μην χτυπήσει τώρα το Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι μίλησε με Ιρανούς ηγέτες μετά τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός την Πέμπτη στο Κατάρ για να τους ενημερώσει σχετικά με την πρόοδο στις συνομιλίες, υποστηρίζει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet.

Επικαλούμενο ανώτερη πηγή από μια από τις «μεσολαβήτριες χώρες» - Κατάρ, Αίγυπτο και Ηνωμένες Πολιτείες - το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο αλ-Θάνι είπε ουσιαστικά στους Ιρανούς συνομιλητές του ότι «πρέπει να εξετάσετε διεξοδικά εάν είναι σκόπιμο, για εσάς ή τη Χεζμπολάχ, να επιτεθείτε στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή όταν υπάρχει τέτοια πρόοδος».

Το Ynet αναφέρει ότι το τηλεφώνημα φάνηκε να έχει αντίκτυπο, υποστηρίζοντας ότι αξιωματούχοι ενός από τα κράτη που μεσολαβούν για τη συμφωνία έμαθαν ότι η Χεζμπολάχ έχει προς το παρόν αποφασίσει να μην ενεργήσει όσο συνεχίζονται οι συζητήσεις.

Ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού ιστότοπου επισημαίνει ότι ένα ακόμα θετικό σημάδι είναι πως η ισραηλινή ομάδα αποδέχτηκε την πρόταση του αλ-Θάνι να παραμείνει στη Ντόχα μέχρι την επανέναρξη των συνομιλιών σήμερα παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια που απορρέουν από την παραμονή τη νύχτα στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v