Χρυσώνουν τον νέο CEO τα Starbucks, θα δουλεύει από την... παραλία

Ενα από τα μεγαλύτερα «πακέτα» στην αμερικανική ιστορία έχει λαμβάνειν ο Brian Niccol. Πάνω από $110 εκατ. η αξία με... μπόνους απομακρυσμένο γραφείο στο Newport Beach!

Χρυσώνουν τον νέο CEO τα Starbucks, θα δουλεύει από την... παραλία

Η αμερικανική Starbucks έδωσε στον νέο της διευθύνοντα σύμβουλο Brian Niccol (φωτό) μετρητά και μετοχές αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων, ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα πρόσληψης στην αμερικανική ιστορία και τέσσερις φορές μεγαλύτερο από την αντίστοιχη συμφωνία που είχε προσφερθεί στον εκδιωχθέντα προκάτοχό του.

Οπως αναφέρουν οι Financial Times, εάν εξοφληθεί πλήρως, το πακέτο - που αποκαλύφθηκε σε ρυθμιστική κατάθεση της εταιρίας την Τετάρτη - θα καταστήσει τον Niccol έναν από τους υψηλότερα αμειβόμενους διευθύνοντες συμβούλους στις ΗΠΑ. Η σύμβασή του θα είναι αξίας 113 εκατ. δολαρίων εάν πετύχει τους στόχους που του έχουν θέσει τα Starbucks.

Ο Niccol είναι ο τέταρτος επικεφαλής των Starbucks σε λιγότερο από τρία χρόνια, μετά την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου Laxman Narasimhan.

Ο Niccol θα φτάσει στα Starbucks τον επόμενο μήνα από την αλυσίδα burrito Chipotle Mexican Grill, όπου από το 2018 ηγήθηκε της αναγέννησης της εταιρίας και της φήμης της μετά από μια σειρά προβλημάτων και ανησυχιών που σχετίζονταν με την ασφάλεια των τροφίμων. Οι μετοχές της Chipotle κέρδισαν σχεδόν 800% κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αρχικά, ο Niccol θα λάβει ένα μπόνους 10 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και άλλα 75 εκατ. δολάρια σε μετοχικούς τίτλους, ως αποζημίωση για τα μπόνους και τις μη επενδυμένες μετοχές που άφησε πίσω στη Chipotle.

Ετησίως, ο Niccol θα λαμβάνει μισθό 1,6 εκατ. δολαρίων συν ένα μπόνους σε μετρητά που συνδέεται με στόχους, αξίας περίπου 3,6 εκατ. δολαρίων, ανάλογα με τις επιδόσεις των Starbucks ενώ έχει λαμβάνειν ετησίως τίτλους αξίας 23 εκατ. δολαρίων.  

Πέρυσι η συνολική αμοιβή του Niccol στη Chipotle ήταν 22,5 εκατ. δολάρια.

Το πακέτο από τα Starbucks συνοδεύεται από ένα ασυνήθιστο πλεονέκτημα: ο Niccol δεν θα χρειαστεί να μετακομίσει στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Σιάτλ. Αντίθετα, η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα «μικρό απομακρυσμένο γραφείο» στο Newport Beach, στην Καλιφόρνια - την πόλη στην οποία ο Niccol είχε μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της Chipotle από το Ντένβερ - συν τις αμοιβές για έναν βοηθό της επιλογής του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v