Δημοσκόπηση: Παίρνει κεφάλι η Χάρις στις κρίσιμες πολιτείες

Προβάδισμα σε πέντε από τις επτά πολιτείες που εκτιμάται ότι θα καθορίσουν το αποτέλεσμα στις εκλογές των ΗΠΑ. Πώς έκλεισε την ψαλίδα από τον Τραμπ μπαίνοντας στην κούρσα.

Δημοσκόπηση: Παίρνει κεφάλι η Χάρις στις κρίσιμες πολιτείες

Η Καμάλα Χάρις προηγείται ή ισοβαθμεί με τον Ντόναλντ Τραμπ σε έξι από τις επτά κομβικές για τη ανάδειξη Προέδρου αμερικανικές πολιτείες, σύμφωνα με έρευνα από το Swing State Project.

Η Χάρις έχει συνολικά διαφορά 1 μονάδας έναντι του Τραμπ στις πολιτείες της Αριζόνα, της Τζόρτζια, του Μίσιγκαν, της Νεβάδας, της Βόρειας Καρολίνας, της Πενσυλβάνια και του Ουισκόνσιν. Σε όλες τις επτά πολιτείες έχει 48% υποστήριξη, ο Τραμπ έχει 47% και το 5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι αναποφάσιστοι ή δεν θα ψηφίσουν.

Η Χάρις είναι τώρα οριακά μπροστά από τον Τραμπ σε πέντε από τις παραπάνω πολιτείες και ισοβαθμεί με τον Τραμπ στη Τζόρτζια, σύμφωνα με την έρευνα. Το μόνο προβάδισμα του Τραμπ είναι στη Νεβάδα, αλλά η Χάρις έκλεισε την ψαλίδα κατά 6 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση τον Μάιο.

Αναλυτικότερα, η Χάρις έχει προβάδισμα 3 πόντων έναντι του Τραμπ στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν. Τον Μάιο, ο Τραμπ είχε προβάδισμα 2 μονάδων έναντι του Μπάιντεν στο Μίσιγκαν και ισοβαθμούσε με τον πρόεδρο στο Ουισκόνσιν.

Η Χάρις έχει προβάδισμα 2 βαθμών έναντι του Τραμπ στην Αριζόνα, όπου ο Τραμπ προηγουμένως είχε προβάδισμα 1 πόντου έναντι του Μπάιντεν. Προηγείται επίσης του Τραμπ στη Βόρεια Καρολίνα, ξεπερνώντας το προβάδισμα 7 μονάδων του Τραμπ τον Μάιο, και είναι υψηλότερα κατά 1 μονάδα στην Πενσυλβάνια, όπου ο Τραμπ είχε προβάδισμα 3 μονάδων έναντι του Μπάιντεν.

Οι υποψήφιοι είναι ισόπαλοι στη Τζόρτζια με 48% της υποστήριξης. Ο Τραμπ είχε προηγουμένως προβάδισμα 3 μονάδων έναντι του Μπάιντεν στην πολιτεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v