Η TUI βλέπει νέες ευκαιρίες εκτός Ευρώπης

«Πιστεύω πολύ στην Αφρική» δήλωσε ο CEO της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ. Αύξηση 37% στα EBIT δεύτερου τριμήνου στα 232 εκατ. ευρώ.

Η TUI βλέπει νέες ευκαιρίες εκτός Ευρώπης

Η Tui επιδιώκει να ενισχύσει τις δραστηριότητές της εκτός Ευρώπης για να καλύψει τη ζήτηση από ταξιδιώτες που αναζητούν μακρινά ταξίδια στην Αφρική και την Ασία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Σεμπάστιαν Έμπελ είπε ότι η Tui βλέπει σημαντικές δυνατότητες να επεκτείνει τους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων εκτός της παραδοσιακής αγοράς για οργανωμένα ταξίδια στη νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

«Υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη εκτός της περιοχής της Ευρώπης» τόνισε, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη αύξηση των κερδών δεύτερου τριμήνου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Έμπελ είπε ότι οι προορισμοί στην Αφρική που είναι δημοφιλείς τη δεδομένη στιγμή περιλαμβάνουν το αρχιπέλαγος της Δυτικής Αφρικής του Πράσινου Ακρωτηρίου, καθώς και την Τανζανία και τη Ζανζιβάρη, προσθέτοντας ότι υπάρχει μελλοντική δυνατότητα μετακίνησης σε νέες αγορές νοτιότερα στην αφρικανική ήπειρο. «Πιστεύω πολύ στην Αφρική», πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς ο ταξιδιωτικός όμιλος ανακοίνωσε ισχυρές καλοκαιρινές κρατήσεις, σε υψηλότερες τιμές, παρά τις ρωγμές που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην εκρηκτική ανάπτυξη που κατέγραψε ο κλάδος των ταξιδιών μετά την πανδημία. 

Η Tui, η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 400 ξενοδοχεία, 17 κρουαζιερόπλοια και πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, έχει επικεντρωθεί στην αύξηση της πελατειακής της βάσης για να μειώσει την εξάρτηση από τις περιόδους αιχμής των ευρωπαϊκών διακοπών, προσφέροντας ταξίδια σε νέους προορισμούς.

Η ταξιδιωτική εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 37% στα EBIT στα 232 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο. 

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις ισχυρής ζήτησης για τον χειμώνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v