Αυξήθηκε στο 2,2% ο πληθωρισμός στη Βρετανία

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία απέδωσε την αύξηση στη στέγαση και στην ενέργεια.

Αυξήθηκε στο 2,2% ο πληθωρισμός στη Βρετανία

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στο 2,2% τον Ιούλιο, ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις, αλλά πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) θα διαμορφωνόταν στο 2,3%.

Ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 2% τόσο τον Μάιο, όσο και τον Ιούνιο.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία απέδωσε την αύξηση στη στέγαση και στην ενέργεια, λέγοντας ότι οι τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος μειώθηκαν λιγότερο από ό,τι πέρυσι.

Ο δομικός πληθωρισμός -ο οποίος εξαιρεί τις τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού- έφτασε στο 3,3% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός των υπηρεσιών, τον οποίο παρακολουθεί στενά κεντρική τράπεζα, υποχώρησε στο 5,2% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το 5,7% του προηγούμενου μήνα.

Τα στοιχεία έρχονται αφού η Τράπεζα της Αγγλίας νωρίτερα αυτό το μήνα μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v