Κέρδη-έκπληξη ανακοίνωσε η UBS

Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου ήταν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου διπλάσια από τις εκτιμήσεις αναλυτών. Κατέγραψε ισχυρές εισροές πελατών στο Wealth Management.

Κέρδη-έκπληξη ανακοίνωσε η UBS

Η UBS Group AG πέτυχε κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα το δεύτερο τρίμηνο, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου Sergio Ermotti να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους και να ολοκληρώσει την ενοποίηση της Credit Suisse.

Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη ήταν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου διπλάσια από τις εκτιμήσεις αναλυτών. Κατέγραψε ισχυρές εισροές πελατών στο Wealth Management, με συνολικά 27 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον κεφάλαια.

Σε ότι αφορά τις προοπτικές, η UBS δήλωσε ότι βλέπει «θετικό επενδυτικό κλίμα» στο τρίτο τρίμηνο και συνεχή δυναμική στις συναλλαγές πελατών. Οι εκλογές στις ΗΠΑ και οι γεωπολιτικές εντάσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αστάθεια της αγοράς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ανέφερε η τράπεζα.

Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse, η UBS βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει επίπεδα κερδοφορίας προ συγχώνευσης και σχεδιάζει να επαναγοράσει μετοχές περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026. Ωστόσο, αναμένονται αλλαγές στην ελβετική νομοθεσία που συνεπάγονται έως και 25 δισ. δολάρια επιπλέον κεφαλαιακές απαιτήσεις, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της τράπεζας να πετύχει το στόχο.

«Συνεχίζουμε να στοχεύουμε σε έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια επαναγορές μετοχών το 2024», ανέφερε η τράπεζα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v