Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί Παλαιστινίους ως ανθρώπινες ασπίδες

Φέρεται να συλλαμβάνει Παλαιστίνιους αμάχους και να τους διατάζει να μπούνε σε σήραγγες και σπίτια που μπορεί να είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά. Δημοσίευμα της ισραηλινής Haaretz.

Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί Παλαιστινίους ως ανθρώπινες ασπίδες

Η Haaretz μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί Παλαιστίνιους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Γάζα, διατάζοντας τους να μπούνε σε σήραγγες και σπίτια που υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά. 

«Είναι προτιμότερο να εκραγούν αυτοί και όχι οι στρατιώτες», θυμάται ένας από τους στρατιώτες που μίλησαν στη Haaretz ότι του είπε ο διοικητής του για να δικαιολογήσει την πρακτική αυτή.

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, το δημοσίευμα αναφέρει αρκετούς στρατιώτες που έχουν δει την τακτική να χρησιμοποιείται τακτικά στη Γάζα.

Η Haaretz τονίζει ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει χρησιμοποιήσει υπόπτους για τρομοκρατία, αλλά  αθώους πολίτες τους οποίους θέτει υπό κράτηση ειδικά για αυτήν την πρακτική.

Στην απάντησή του στο δημοσίευμα, ο ισραηλινός στρατός δεν φαίνεται να αρνείται ότι η πρακτική αυτή εφαρμόζεται. Λέει ότι μια τέτοια συμπεριφορά απαγορεύεται, ότι αυτό έχει καταστεί σαφές στα στρατεύματα και ότι οι ισχυρισμοί βρίσκονται υπό διερεύνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v