Κίνδυνος νέου sell off στις μετοχές τεχνολογίας των ΗΠΑ

Αναλυτές της Citi υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν θέσεις long αξίας περίπου 22,5 δισ. δολαρίων οι οποίες γράφουν ζημιές. Ετσι, υπάρχει πιθανότητα για... ξεφόρτωμα.

Κίνδυνος νέου sell off στις μετοχές τεχνολογίας των ΗΠΑ

Οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές βρίσκονται υπό «σημαντική πίεση», καθώς η θέση των επενδυτών παραμένει σε μεγάλο βαθμό στην πλευρά των «ταύρων» παρά το πρόσφατο selloff, σύμφωνα με αναλυτές στρατηγικής της Citigroup.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Chris Montagu έγραψε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν θέσεις long αξίας περίπου 22,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που παρακολουθούν τον βαρύ τεχνολογικό δείκτη Nasdaq 100.

«Σε οποιαδήποτε αρνητικά οικονομικά δεδομένα, θα υπάρξει σημαντική πίεση σε αυτές τις θέσεις long», οι οποίες αντιμετωπίζουν μέση απώλεια 7,6%, έγραψε ο Montagu σε σημείωμα. «Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να ενισχύσει τυχόν προς τα κάτω κινήσεις στο εγγύς μέλλον».

Οι τεχνολογικές μετοχές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πτωτικής πορείας στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές λόγω των ανησυχιών για υψηλές αποτιμήσεις σε μια εποχή που η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδύνεται. Ενώ ο Nasdaq 100 έχει ανακτήσει όλες τις απώλειές του από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, παραμένει περίπου 10% κάτω από το ρεκόρ του Ιουλίου.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα μια σειρά οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, για ενδείξεις σχετικά με πιθανές μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, σημειώνει το Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, έρευνα της Bank of America Corp. έδειξε ότι η αισιοδοξία των επενδυτών για τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, καθώς και για μια ήπια οικονομική προσγείωση εξακολουθεί να είναι υψηλή. Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης — στις οποίες κυριαρχεί η τεχνολογία — θεωρούνται ως οι πιθανοί οδηγοί μιας νέας ανοδικής κίνησης των μετοχών στις ΗΠΑ, αν και το ποσοστό που το πιστεύει αυτό μειώθηκε στο 36% από 47% τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v