Αίγυπτος: Πιέζουμε τη Χαμάς να συμμετάσχει στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός

Το Κάιρο επιδιώκει προσωρινή παύση των εχθροπραξιών, ενώ επίσης χθες, Δευτέρα, Μπλίνκεν και Φιντάν, συμφώνησαν στην ανάγκη συμμετοχής της παλαιστινιακής οργάνωσης στις διαπραγματεύσεις.

Αίγυπτος: Πιέζουμε τη Χαμάς να συμμετάσχει στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός

Καθώς η Χαμάς ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να στείλει διαπραγματευτές στη σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη στη Ντόχα, το Κάιρο προσπαθεί να μεταπείσει την παλαιστινιακή οργάνωση, μεταδίδουν οι Times of Israel. Η κίνηση αυτή έχει στόχο να διαψευσθούν οι ισραηλινοί ισχυρισμοί, ότι η Χαμάς σταματά τις προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας υποστηρίζει αιγυπτιακή πηγή που επικαλείται η λιβανική εφημερίδα Al-Akhbar.

Λέγεται επίσης ότι το Κάιρο πιέζει για προσωρινή παύση των εχθροπραξιών που θα διαρκέσει λίγες μέρες.

Αντίστοιχα, χθες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε τη σημασία της συμμετοχής της Χαμάς στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν. Ενώ η Ουάσιγκτον δεν ανέφερε ότι ο Μπλίνκεν προέτρεψε τον Φιντάν να πιέσει τη Χαμάς να παραστεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αυτό φαίνεται να έγινε, καθώς η Άγκυρα έχει καλές σχέσεις με την ηγεσία της οργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v