Ουκρανία: Καταρρίψαμε 30 ρωσικά drones σε οκτώ περιοχές

Τραυματίστηκε ένας άνθρωπος στο Σούμι, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε γραμμή ηλεκτροδότησης και αγωγό αερίου. Ενεργειακές υποδομές στοχοποιήθηκαν και στην Τσερνίχιβ, όπου επίθεση δέχθηκαν εγκαταστάσεις της Ukrenergo.

Ουκρανία: Καταρρίψαμε 30 ρωσικά drones σε οκτώ περιοχές

Η Ρωσία εξαπέλυσε 38 επιθέσεις με drones και δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M κατά της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σήμερα.

Από τα drones αυτά, τα 30 καταστράφηκαν σε οκτώ ουκρανικές περιοχές, δήλωσε η Πολεμική Αεροπορία μέσω Telegram. Δεν ήταν σαφές τι συνέβη σε αυτά που δεν καταστράφηκαν.

Οι περιφερειακές αρχές στο Σούμι δήλωσαν ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος και να προκληθούν ζημιές σε γραμμή ηλεκτροδότησης και αγωγό αερίου, αφήνοντας κάποιους κατοίκους στην πόλη του Σούμι χωρίς ρεύμα και αέριο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ζημιές προκλήθηκαν σε κτίριο νοσοκομείου και σε αρκετά αυτοκίνητα στην περιοχή.

Στην ουκρανική περιοχή Τσερνίχιβ, ο κυβερνήτης Βιτσισλάβ Τσάους δήλωσε ότι μη στρατιωτικές υποδομές αποτέλεσαν στόχο, χωρίς όμως να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Η εταιρία διαχείρισης του εθνικού ενεργειακού δικτύου Ukrenergo δήλωσε ότι οι ενεργειακές υποδομές στην περιοχή δέχθηκαν επίθεση και ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε βιομηχανίες και ιδιώτες καταναλωτές σε κάποιες περιοχές.

Η Μόσχα έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της στις βορειότερες περιοχές από τότε που η Ουκρανία εξαπέλυσε επιδρομή στη ρωσική επαρχία Κουρσκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v