Zελένσκι: Η Ρωσία πρέπει να εξαναγκαστεί να συνθηκολογήσει

Η Ρωσία έφερε τον πόλεμο σε άλλους, τώρα έρχεται σπίτι, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος στο τηλεοπτικό του διάγγελμα. Υποστήριξε ότι η εισβολή στο Κουρσκ είναι ζήτημα ασφαλείας για την Ουκρανία.

Zελένσκι: Η Ρωσία πρέπει να εξαναγκαστεί να συνθηκολογήσει

Η Ρωσία πρέπει να εξαναγκαστεί να συνθηκολογήσει αφού ο Πούτιν θέλει να συνεχίσει να πολεμά, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι

«Η Ρωσία πρέπει να εξαναγκαστεί να κάνει ειρήνη αφού ο Πούτιν θέλει τόσο πολύ να πολεμήσει» υπογράμμισε. 

Σχολιάζοντας την ουκρανική διείσδυση στο Κουρσκ, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι ο πόλεμος επιστρέφει τώρα στη Ρωσία αφού η Μόσχα είχε φέρει τον πόλεμο σε άλλες χώρες. 

«Η Ρωσία έφερε τον πόλεμο σε άλλους, τώρα έρχεται σπίτι. Η Ουκρανία ήθελε πάντα μόνο την ειρήνη και θα διασφαλίσουμε την ειρήνη» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ζελένσκι σημείωσε στο βραδινό τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό ότι η εισβολή στην περιφέρεια του Κουρσκ είναι ζήτημα ασφαλείας για την Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ουκρανία ελέγχει περιοχές στο Κουρσκ από όπου η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις στην περιοχή Σούμι, η οποία όπως επισήμανε έχει δεχθεί επίθεση 2.100 φορές από χτυπήματα εντός της Ρωσίας από την 1η Ιουνίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v