Ανάπτυξη... μηδέν στη Γερμανία φέτος

Όλο και χαμηλότερα μπαίνει ο πήχης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Αδύναμη η ατμομηχανή της, η άλλοτε κραταιά βιομηχανία.

Ανάπτυξη... μηδέν στη Γερμανία φέτος

Η Γερμανία αντιμετωπίζει την προοπτική μηδενικής ανάπτυξης φέτος, στον απόηχο της αιφνιδιαστικής συρρίκνωσης της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με οικονομολόγους.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα αυξηθεί κατά 0,1% το 2024, αντί προηγούμενης πρόβλεψης για 0,2%, σύμφωνα με τη διάμεση πρόβλεψη στη μηνιαία έρευνα του Bloomberg. Οι αναλυτές περιόρισαν επίσης τις προοπτικές τους για το 2025 κατά το ίδιο ποσοστό, στο 1,1%.

Η αρνητική αξιολόγηση ακολουθεί στοιχεία που έδειξαν ότι τα προβλήματα στη βιομηχανία συνεχίζουν να εμποδίζουν την ανάπτυξη, προκαλώντας απροσδόκητη συρρίκνωση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο.

Ενώ οι αναφορές την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι οι παραγγελίες στα εργοστάσια και η παραγωγή της βιομηχανίας αυξήθηκαν στο τέλος αυτής της περιόδου, αυτό δεν είναι ακόμη αρκετό για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η πρόβλεψη των οικονομολόγων για 0,1% είναι σύμφωνη με την πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2024. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Bundesbank και ο ΟΟΣΑ βλέπουν ελαφρώς ταχύτερη ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v