Τράπεζα της Γαλλίας: Οι Ολυμπιακοί δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στη γαλλική οικονομία

Η Τράπεζα της Γαλλίας ανέφερε ότι το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,35% με 0,45%, έναντι 0,3% τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, χάρη στα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Τράπεζα της Γαλλίας: Οι Ολυμπιακοί δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στη γαλλική οικονομία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα προσφέρουν ώθηση στον ρυθμό ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με μηνιαία έρευνα της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Τράπεζα της Γαλλίας ανέφερε ότι το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,35% με 0,45%, έναντι 0,3% τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, χάρη στα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο πλήρης αντίκτυπος των αγώνων στην οικονομία δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα, τόνισε. 

Η έρευνα που διενεργήθηκε σε 8.500 εταιρείες μεταξύ 22 Ιουλίου και 5 Αυγούστου έδειξε ότι η αβεβαιότητα έχει υποχωρήσει μετά την εκτίναξη του κατά τη διάρκεια των έκτακτων βουλευτικών εκλογών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Μολαταύτα, στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών παραμένει υψηλότερη από ότι πριν τη διάλυση της Βουλής από τον Μακρόν στις 9 Ιουνίου. 

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δούμε πώς αυτή η αβεβαιότητα θα επηρεάσει τις προσλήψεις και τις επενδυτικές αποφάσεις» σημείωσε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας, Ολιβιέ Γκαρνιέ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v